Кредо на театъра

Кредо на театъра

КРЕДО НА ТЕАТЪРА , следвано три десетилетия: ТВОРЧЕСКА СВОБОДА, ВЪОБРАЖЕНИЕ И ПРЕДАНОСТ

Театър „Кредо” е творческа територия, вън от калъпа на манифактурното театрално производство и клишетата за правене на театър, в която няма място за ниско художествено флиртуване с публиката и нагаждане към масовия зрителски вкус, за купешки сметки, принизяващи изкуството до продукт за продан, творчеството до поточна производствена линия, а общуването с публиката до търговска сделка.

Театър „Кредо” е зона на различно творческо мислене, незатлачено от професионални и институционални догми и предрасъдъци, зона, отворена за новото, НЕизвестното и НЕпознатото, в която най-великият художник е свободната, разкрепостена и отхвърляща стереотипите творческа природа.

Театър „Кредо” е различно агрегатно състояние на творческия дух.

Театър „Кредо” е процес от първата репетиция до последното представление.

Театър „Кредо” е въображение, впрегнато да представи ценното интересно.

Театър „Кредо” е театър без четвъртата стена между сцена и зала, театър на пълноценно общуване със зрителя и активното му персонално приобщаване за участие в театралното действо.

Театър „Кредо” е театър на играещия човек, където играещият човек превръща гледащия човек и сценографията в свои партньори в общата театрална игра, давайки им роля, която ги изважда от пасивната им позиция на наблюдател и среда на действие.

Театър „Кредо” е пространство за равноправен диалог със зрителя на оригинален, ярък, експресивен, нестандартен и запомнящ се, но винаги понятен, емоционален и високохудожествен театрален език.

Театър „Кредо” е запазена марка за необичаен синтез на изразни средства на различни изкуства – драматичния и куклен театър, комедия дел арте, клоунадата, визуалните изкуства, музиката, с което цели постигане на нова театрална образност за художествено въздействие върху зрителя.

Театър „Кредо” е естетика, основаваща се на методологията на клоунадата като начин на мислене и отношение към света.

Театър „Кредо” е театър на Артиста, неправещ компромис с творческата си съвест и художествените си критерии, носещ лична отговорност за създаденото, обладан от фанатична отдаденост и преданост към творчеството, творец със стремеж към съвършенство.

Театър „Кредо” е малко на брой, но с голям духовен обем спектакли, извоювали си уникалния шанс да получат рядко срещаната единодушна висока оценка на критика и публика в България и по света.

Театър „Кредо” е пряко общуване със света чрез десетки версии на спектаклите му на различни езици.

Театър „Кредо” е театър без възрастово, географско и национално ограничение, чиито спектакли са сменили няколко поколения зрители.

Театър „Кредо” е световно призната българската марка за високо професионално качество.

Театър „Кредо” е съзнание за театъра като „трибуна, от която можеш да направиш много добри дела”. (Н. В. Гогол)

Театър ”Кредо” е вяра, че театърът е призван да бъде забавно и мъдро чистилище на цивилизацията.

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах