Видео

Галерия

Фото Архив

Дяволски смешна история за нищожността на нищожните хора. „Огледало, в което се отразява цялата греховна човешка природа, низост, аморалност, цялата глупост и невежество на човека, който се кланя раболепно на всичко властно заради изгода.” (Н. В. Гогол) Да се погледнем в огледалото на Гогол „Ревизорът”. И ако ни е крива мутрата, да не се сърдим на огледалото.

4 НАГРАДИ „ИКАР 2018” ЗА ДЕБЮТ НА СЪЮЗА НА АРТИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ, 2018
НОМИНАЦИЯ „ИКАР 2018” ЗА СЦЕНОГРАФИЯ НА СЪЮЗА НА АРТИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ, 2018
НАГРАДА ЗА РЕЖИСУРА НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА МАЛКИТЕ ФОРМИ, ВРАЦА, 2018
НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЯ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА МАЛКИТЕ ФОРМИ, ВРАЦА, 2018
2 НАГРАДИ ЗА МЪЖКА РОЛЯ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА МАЛКИТЕ ФОРМИ, ВРАЦА, 2018
НАГРАДА ЗА НАЙ-ДОБЪР СПЕКТАКЪЛ НА НАТФИЗ „КР. САРАФОВ”, 2018
НАГРАДА ЗА НАЙ-ДОБЪР АКТЬОР НА ВИПУСК 2018 НА НАТФИЗ „КР. САРАФОВ”, 2018

БЛЕСТЯЩА ПОСТАНОВКА.
Dnes.co.uk, 2017

КРИТИКА И ПУБЛИКА СА ЕДИНОДУШНИ: РЕВИЗОРЪТ НА НИНА ДИМИТРОВА Е ХИТ.
Площад Славейков, 2017

Премиера – 6 март 2017 година в Сатиричен театър „Алеко Константинов“.

От 2019 година до днес спектакълът е в афиша на Театър „Кредо“ и се играе на сцената на „Сити Марк Арт Център“, София.

Обилните инструкции на Гогол за тази пиеса са четени от Нина Димитрова с плътна вярност. Основният й инструмент е гротеската, пронизваща всичко на сцената. Гротеска, внимаваща да не превърне персонажите в системни злодеи, в някакви извънредни чудовища. Те са тъкмо както ги мисли Гогол: банални нищожества. Гогол настоява, че пиесата трябва да е машина, в която никое колело да не остава бездейно. Тази е формулата, определяща постановката на Нина Димитрова. Всичко е подчинено на единния жизнен ритъм в тази машина. Декора, състоящ се от двайсетина талпи, скачени с елементарни битови кукички, преминава в какво ли не, давайки възможност на режисьорката да развихри сценичното си въображение, да гради обеми и измерения. При това, Димитрова спазва желязна мяра. В играта с изобретенията няма елемент на самоцелност. Такава е и работата с текста. Словото на Гогол прозвучава колкото ясно, толкова и ударно. Здравата направа на цялото гарантира основния търсен резултат: извеждането на единственото „честно и благородно лице“ в пиесата. Според Гогол, това е „смехът, излитащ от светлата природа на човека“, от „душевния град“, наличен у всекиго сред човеците. Димитрова и нейните актьори искат да отидат по-надълбоко – към онова, за което настоява самият Гогол: общочовешкото.
КУЛТУРА, БЪЛГАРИЯ, 2018

Темпо, темпо, темпо. Без пестене на енергия. Максималистичен избух на свежест, енергия и изобретателност, който прави неотразимо впечатление на публиката.
ARMYMRDIA.BG, БЪЛГАРИЯ, 2017

Дяволски смешни са героите в спектакъла на Нина Димитрова. Със заразителността на истински почувствания и пресъздаден сценичен живот, този спектакъл ни предоставя две не толкова често срещани театрални удоволствия и удовлетворености. Първо, удоволствието от здравата, сериозна и вече белязана от добър професионализъм сценична работа на съвсем младите актьори и второ – удовлетворението от срещата с едно смислено и стойностно режисьорско вглеждане в огледалото, което Гогол е поставил пред всички ни.
ДУМА, БЪЛГАРИЯ, 2017

Спектаклите на Нина Димитрова водят до пристрастяване. Режисурата й е елегантна и експресивна. Тя разказва просто, но експресивно, за ситуации – смешни и срамни, валидни и днес. Тя е творец със забележително въображение, което преобразява с няколко движения простата, но мултифункционална сценография на Юлиана Войкова-Найман и Борис Далчев от няколко дървени талпи, окачени за тавана на релси, в изобретение. Люлейки се, те създават въздушното впечатление на сценографията. Изключително рядко се случва и критиката, и зрителите да бъдат единодушни: „Ревизорът“ на Нина Димитрова е хит.
ПЛОЩАД СЛАВЕЙКОВ, БЪЛГАРИЯ, 2017

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах