Кредо

Кредо

КРЕДО НА ТЕАТЪРА

Следвано три десетилетия:
ТВОРЧЕСКА СВОБОДА, ВЪОБРАЖЕНИЕ И ПРЕДАНОСТ
Театър „Кредо” е творческа територия, вън от калъпа на манифактурното театрално производство и клишетата за правене на театър, в която няма място за ниско художествено флиртуване с публиката и нагаждане към масовия зрителски вкус, за купешки сметки, принизяващи изкуството до продукт за продан, творчеството до поточна производствена линия, а общуването с публиката до търговска сделка.
Театър „Кредо” е зона на различно творческо мислене, незатлачено от професионални и институционални догми и предрасъдъци, зона, отворена за новото, НЕизвестното и НЕпознатото, в която най-великият художник е свободната, разкрепостена и отхвърляща стереотипите творческа природа … Още »

ИСТОРИЯ

Театър „Кредо” е независима театрална формация, създадена през 1992 година в София от актьорите Нина Димитрова и Васил Василев-Зуека. Първият спектакъл на Театър „Кредо”, „ШИНЕЛ” ПО Н. В. ГОГОЛ, от премиерата си на 06.11.1992 година до днес има над 600 изиграни представления на 9 езика на над 200 международни фестивали по света и е отличен с 14 международни награди. Той е в класацията „Топ 20” на най-добрите събития на най-големия световен фестивал на изкуствата в Единбург, Великобритания (1996, 1997), както и в класацията „Топ 5” на в. „Гардиън” на най-добрите спектакли в лондонския театралния афиш при гостуването на спектакъла в „Барбикан Център”, Лондон (2000). Руската критика отбелязва, че успехът на „Шинел” в страната на Гогол е „най-главната му награда” и го определя като „едно от най-забележителните събития в театралния живот на Европа от втората половина на … Още »

Екип

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите. Повече информация »

Разбрах