ЗА 15-ГОДИШНИНАТА НА “КАКВОТО НАПРАВИ ДЯДО” НИНА ДИМИТРОВА НА СЪЩАТА СЦЕНА, НА КОЯТО Я ИГРА ЗА ПЪРВИ ПЪТ

Press

23 November 2020 ЗА 15-ГОДИШНИНАТА НА “КАКВОТО НАПРАВИ ДЯДО” НИНА ДИМИТРОВА НА СЪЩАТА СЦЕНА, НА КОЯТО Я ИГРА ЗА ПЪРВИ ПЪТ Постановката е имала над 200 представления на 4 езика, участвала е в над 50 международни фестивала.
20 November 2020 Credo Theater Shows Andersen’s Play 15 Years after Its Premiere "The fact that I managed to preserve this performance for 15 years makes me happy," Nina Dimitrova, the engine of the Credo Theater, actor and director of the play told Radio Sofia.
19 November 2020 ДВАМА БЕЛИ КЛОУНИ И ЕДНА ПРИКАЗНА ИЛЮЗИЯ Двама бели клоуни и една приказна илюзия – режисьорът Нина Димитрова и актьорът Димитр Несторов за юбилейните 15 години на постановката „Каквото направи дядо, все е хубаво”. Една снежна комедия, определяна като „шедьовър за загубения рай”.
16 November 2020 ТЕАТЪР „КРЕДО“ ПРАЗНУВА 15 ГОДИНИ С НАЦИОНАЛНО ТУРНЕ Националното юбилейно турне на театър „Кредо“ със спектакъла „Каквото направи дядо, все е хубаво“ се осъществява с подкрепата на Министерство на културата. До момента спектакълът гостува на тазгодишното издание на фестивала „Забранено за възрастни“ в Смолян,след това се игра в Русе, Силистра и Добрич. През ноември юбилеят ще бъде отбелязан в Театър 199 „Валентин Стойчев“, партньор на „Кредо“ и копродуцент на спектакъла.
21 October 2020 Със световно признат спектакъл по Андерсен ще гостува в Добрич театър „Кредо” За първи път ще гостува в Добрич театър „Кредо” от София, съобщават от Държавен куклен театър „Дора Габе”. На 28 октомври от 19 часа столичният театър ще представи спектакъла “Каквото дядо направи, все е хубаво” по Андерсен на сцената на кукления театър.
18 October 2020 СВЕТОВНОПРИЗНАТ ТЕАТЪР ЩЕ ГОСТУВА В СИЛИСТРА НА 26-ТИ ОКТОМВРИ След международната премиера на 23 август 2005 г. в Дания, спектакълът се играе с успех в 16 града в страната. На 11 ноември 2005 г. е премиерата в „Театър 199“. Автори на сценичната адаптация са Юрий Дачев и Нина Димитрова, която е и режисьор. Заедно с Васил Василев-Зуека, тя е автор на сценографията на спектакъла, пресъздаваща приказната атмосфера на Андерсеновия свят.
13 October 2020 ТЕАТЪР „КРЕДО“ ТРЪГВА НА ЮБИЛЕЙНО ТУРНЕ На 6 октомври спектакълът пожъна огромен успех на фестивала „Забранено за възрастни” в Смолян на сцената на Родопски драматичен театър. Турнето продължава през октомври в Русе, Силистра и Добрич.
08 October 2020 ЗА АБСОЛЮТНАТА ЛЮБОВ И СИЛАТА ДА ПРОЩАВАШ С национално турне се отбелязват 15 години на сцената на световнопризнатия български спектакъл „Каквото направи дядо, все е хубаво” по Андерсен.
06 October 2020 КАКВОТО НАПРАВЯТ НИНА, ЗУЕКА И АНДЕРСЕН – ВСЕ Е ХУБАВО Въпреки трудните за театъра времена, национално юбилейно турне ще отбележи 15-годишнината на сцена на световно признатия български спектакъл "Каквото направи дядо, все е хубаво". В своята биография постановката на Нина Димитрова и Васил Василев-Зуека по Х. К. Андерсен има над 200 представления, изиграни на четири езика у нас и по света, и осем международни награди, както и "Икар" за принос в популяризирането на българския театър по света.
03 October 2020 Нов триумф за театър „Кредо“ „Изглежда , че българското „Кредо” е в състояние да оформи и разкаже всичко. Двама бели клоуна като вятър влизат на сцената , „обути” със ски, с пръчки като щеки и вата на метри и с това те създават цялата приказна илюзия... Шеметен ритъм на актьорската игра - игра, която излъчва топлина“, пише вестник Stiftstidende Arhus в Дaния.
30 September 2020 15 ГОДИНИ “КАКВОТО НАПРАВИ ДЯДО, ВСЕ Е ХУБАВО” Театър Кредо започва юбилейно национално турне на отличения с 8 международни награди спектакъл „Каквото направи дядо, все е хубаво” по Андерсен по случай 15-та годишнина от премиерата.
30 September 2020 ТЕАТЪР “КРЕДО” СТАРТИРА ЮБИЛЕЙНО НАЦИОНАЛНО ТУРНЕ НА СПЕКТАКЪЛА „КАКВОТО НАПРАВИ ДЯДО, ВСЕ Е ХУБАВО“ Театър Кредо стартира юбилейно национално турне на отличения с 8 международни награди спектакъл „Каквото направи дядо, все е хубаво” по Андерсен по случай 15-та годишнина от премиерата. Турнето започва на 6 октомври 2020 в гр. Смолян...

This website uses cookies for web analysis and optimization of the user experience. More Information »

Confirm